(7)

Atrapa la llebre

e-book


Després de dotze anys sense saber res l'una de l'altra, la Sara, que ha emigrat a Dublín i viu allunyada dels fantasmes del passat, rep una trucada de la Lejla, que li demana que torni a Bòsnia i l'acompanyi a buscar el seu germà, desaparegut durant la guerra. Juntes aniran amb cotxe de Mostar a Viena en un viatge que, més que un retrobament inofensiu entre dues velles amigues, serà un camí a un cor de les tenebres profundament balcanitzat.

Aquesta road trip literària és una novel·la brillant i devastadora que, amb un llenguatge subtil i autèntic, retrata la relació complicada entre dos personatges inoblidables i ens mostra, sense por dels tabús, com els traumes dels conflictes ressonen al llarg dels anys.

"Bastasic no necessita recomanacions. N'hi ha prou de llegir-la per entendre que fins i tot els nostres escriptors més veterans tenen molt a envejar-li." Lidija Nikolic

"Lewis Carroll i Elena Ferrante en un País de les Meravelles balcanitzat." Jasmina Vrbavac



3.9

7 valoraciones

Montserrat

15/8/2021

Avui he acabat Atrapa la Llebre; és l’obre de Lana Bastašić. Va ser finalista en el concurs literari del seu país; no li van donar el primer premi perquè no estava escrit en Serbi pur. Però és que tal com diu ella l’antiga Iugoslàvia era una amalgama de llengües, una barreja que, avui dia, intenten diferenciar-les entre elles per raons polítiques. Amb aquesta novel.la Lana fa un viatge al passat de la mà de Lejla, la qual no és res més que la personalitzacio alhora que feminització de Bòsnia. El referent per aquesta obra ha estat Alícia al país de les Meravelles, a la qual, com a l’obra de Lana, de manera constant li pregunten ‘Qui ets tu’ No hem de perdre de vista les tenebres interiors en les quals ens enfonsa la protagonista.

Rafel

8/8/2021

Bona novel·la, la qüestió del conflicte del Balcans queda un poc difuminada, però explica bé com afectà la vida de les persones que el patiren