(2)

La falsa pista

e-book


Un inquietant cas en el que l'investigació sobre el suïcidi d'una jove i l'aparició d'un assassí en sèrie portarà a l'inspector Wallander fins a les altes esferes de la política.

A Suècia ningú no recorda un estiu tan calorós com el de 1994. Mentre la gent segueix amb passió els últims partits del Campionat Mundial de Futbol, l'inspector Kurt Wallander decideix de fer unes curtes vacances. Però la tranquil·litat de la província d´Escània, d'on ell és policia, es veu interrompuda quan una noieta, probablement una estrangera, se suïcida calant-se foc amb benzina. Wallander i el seu equip intenten descobrir la identitat de la noia i els motius d'aquesta tràgica decisió. Això tot just serà el començament: un brutal assassí en sèrie ha començat una macabra activitat. Les primeres víctimes són un antic ministre de Justícia, un adinerat marxant d'art i un lladregot de poca volada. En la investigació, Wallander trobarà una pista que, sense ni sospitar-ho, el conduirà a les altes esferes de la política i posará seriosament en perill la seva vida i la dels seus.



3.0

2 valoraciones

Montserrat

22/10/2023

Henning Mankell ens presente una societat tèrvola i degradada a través de l’inspector Wallander i de la investigació que aquest duu a terme com a conseqüència del suicidi d’una noia i de l’aparició d’un assessí en sèrie. L’obra avança de la mà de Wallander i els seus temors personals més foscos convinats amb els propis que li generen la seva professió; sense perdre de vista la part psicològica dels personatges va presentant hipòtesis. La seva narrativa és clarament descriptiva i àgil. Et manté l’interés durant tota la novel·la Mankell està considerant com un dels grans escriptors suecs de novel·la negra. Va morir l’octubre del 2015 a Goteborg amb 67 anys per un càncer. La fama li va venir pel seguit de novel·les sobre l’inspector Walander, 12 en total, tot i que també va escriure contes infantils, teatre, guions de cinema…